Wie is Brigit Appeldoorn?

 

“Ik kan over mijzelf zeggen dat ik enthousiast, integer, direct en gedreven ben. Ruim 25 jaar begeleid ik met veel energie individuen en organisaties in veranderingsprocessen en verbeterprojecten rondom de thema’s arbeid, mens en organisatie. Juist doordat ik dit vanuit verschillende rollen heb vervuld, heb ik organisaties van bestuurlijk tot operationeel niveau leren kennen en bekijken. Ik heb geleerd snel te schakelen en me in te leven in wat er speelt in de organisatie, tussen mensen en hun omgeving.

 

Hoe die processen tussen mensen en hun systemen werken heb ik altijd ontzettend boeiend en leerzaam gevonden. De organisaties varieerden van klein tot zeer complex en groot in diverse sectoren. Ik bleek een kanjer te zijn in het brengen van verbinding en samenwerking. En heb geleerd vooral verder te kijken dan mijn neus lang is. Niet oordelen, maar onderzoeken! Overal zit een verhaal achter en veel is niet wat het op het eerste oog lijkt.
Op het gebied van conflicten ben ik me gaan specialiseren als mediator met expertise in arbeids- en teamconflicten. Relaties, zowel in werksituaties als in het persoonlijk leven, bleven me fascineren. Ik heb genoeg praktijkvoorbeelden gezien hoe ingrijpende gebeurtenissen je leven op zijn kop kunnen zetten en je kunnen beïnvloeden in jouw functioneren op het werk of een team. Een specialisatie als coach (loopbaan-, life- en relatie) in combinatie met het ondernemerschap was voor mij een natuurlijke keus.”
“Handen uit de mouwen steken en ervoor gaan. Dat is mijn ding. Hierdoor raak ik enthousiast en neem ik de mensen om mij heen mee. En ik zoek naar creatieve oplossingen. Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan.
In mijn werk gebruik ik mijn frisse blik, helikopterview en de juiste analyse om daadkrachtig vraagstellingen aan te pakken. Ik wordt ook wel eens ‘prettig gestoord’ genoemd’: flink aanpakken met de nodige humor.”

 

Brigit is ook eigenaar van Het Relatie Advieshuys.

Voor de aanpak van projecten en het delen van expertise werkt Brigit samen met deskundige samenwerkingspartners.